Lidmaatschap

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn! Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van de Tymen de Sayer? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Kom dan een keer kijken!

Informatie over het lidmaatschapScouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Tymen de sayer kun je eerst 3 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na 3 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan kun je je inschrijven en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende: - Je kunt 3 keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden. Word je geen lid, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.
- Het lidmaatschap gaat in vanaf het eerste halfjaar en je betaalt contributie vanaf eerste halfjaar.
- Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt, moet je je altijd afmelden bij de leiding.
- Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit draagt.De speltaktekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

Scouting NederlandOp het moment dat je lid bent van Tymen de Sayer, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.

Als lid van Scouting... -Beleef je uitdagende activiteiten!
-Ontmoet je nieuwe vrienden!
-Kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!
-Leer je je eigen grenzen ontdekken!
-Ontvang je een Scoutcard!
-Krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
-Ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!
-Vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!
-Ontmoet je mensen uit andere culturen!
-Ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.
-Kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!
-Ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!

ContributieIeder lid van de Tymen de sayer betaalt contributie:
Bevers: n.v.t
Welpen: 8.34 per maand
Verkenners: 9.17 per maand
Rowans: n.v.t
Stam: 9.17 per maand

-De contributie wordt 1x per jaar gend via een automatische incasso of eigen overschrijving.
-Uitschrijven kan op ieder gewenst moment, echter is een uitschrijving altijd met ingang van 1 september of 1 februari, afhankelijk van welke datum als eerste volgt na het moment van uitschrijven.
-De contributie wordt pas stopgezet nadat het lid is afgemeld bij de eigen leiding van de speltak n bij de ledenadministratie.
-Deze afmelding dient ten allen tijden schriftelijk te worden ingediend bij de leiding van de speltak. Het uitschrijfformulier is verkrijgbaar bij de leiding.
-Restitutie van reeds betaalde contributie is niet mogelijk.
-De kampen staan financieel los van de contributie. Het bedrag dat moet worden betaald voor het zomerkamp wordt voor aanvang van het zomerkamp bekend gemaakt.

Bij de penningmeester kun je terecht met al je vragen met betrekking tot de contributie.

InstallerenJe hebt al een paar keer meegedraaid met de groep en besluit lid te worden van de groep. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt eenmaal per seizoen plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent ‘overgevlogen’ naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent.

De traditieBij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk de tekens voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

ScoutfitVanaf het moment dat je lid bent geworden bij de groep draag je de Scoutfit blouse. Tegelijkertijd schaf je ook een groepsdas aan, die je vanaf het moment van installeren mag dragen, zoals je dat hierboven al kon lezen. De Scoutfit laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil.
Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het kamp en jaarlijkse groepsactiviteiten doe je als lid van Scouting je Scoutfit aan.

Alle onderdelen van de Scoutfit zijn verkrijgbaar bij de Scoutshop via www.scoutshop.nl. Op de website van de ScoutShop vind je ook adressen van de ScoutShop-winkels.

Leiding wordenScouting is een organisatie die draait op vrijwilligers. Iedere week hebben grote groepen kinderen en jongeren plezier in het Scoutingspel.
Regelmatig zijn we bij onze Scoutinggroep op zoek naar nieuwe leden die ons leidingteam willen versterken. We willen immers zoveel mogelijk kinderen en jongeren het Scoutingspel laten beleven. Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team. Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken, leuke programma's te verzinnen en lekker buiten bezig te zijn? Ben je enthousiast en wil je tijd te investeren in een leuke nieuwe hobby? Neem dan contact op met het groepsbestuur: db@scoutingblaricum.nl.